Aan de slag met het Strategisch Communicatie Frame

Terug naar overzicht

Organisatie

vonk

Datum & uur

13 december 2023
9u tot 16u

Locatie

Gent

Heeft jouw organisatie een uitgeschreven communicatiestrategie? Zit jouw CEO of directiecomité met jou op dezelfde golflengte over wat jij als communicatieverantwoordelijke wil bereiken? De kans dat je op deze vragen ‘neen’ antwoordt, is behoorlijk groot. In het beste geval werk je met een communicatieplan en een jaarkalender. Maar op fundamentele vragen zoals ‘waarom doen we dit’, ‘wat willen we bereiken’, ‘wat zijn onze communicatie-uitdagingen’, hebben we vaak geen antwoord. Het is ook best lastig om met jouw CEO of directiecomité hierover in gesprek te gaan.

Om dit gesprek te faciliteren heeft prof. emeritus Betteke van Ruler het Strategisch Communicatie Frame ontwikkelt. Het nodigt uit om de juiste vragen te stellen en met de stakeholders binnen jouw organisatie in gesprek te gaan over wat je wil en kan bereiken.

Het Strategisch Communicatie Frame laat ook toe om jouw strategie snel aan te passen aan de veranderende realiteit. Je ziet immers in één oogopslag wat de impact is van de verandering op jouw ambitie en aanpak. 

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Tijdens deze training leer je het Frame kennen en vul je in kleine groepjes stapsgewijs de verschillende bouwstenen van het Frame in. Kom vooral naar deze training met jouw eigen case, dan keer je terug naar jouw organisatie met een eerste aanzet om jouw communicatiestrategie vorm te geven.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor hoofden van afdelingen communicatie, projectmanagers, ervaren communicatieadviseurs. Verder voor iedereen die een jaar of vijf ervaring heeft in het communicatievak en het aandurft om echt het verschil te gaan maken en een sparringpartner te worden van een opdrachtgever of een klant.

Trainer

Erwin Van Overloop

Erwin Van Overloop heeft meer dan 20 jaar ervaring in interne communicatie in de banksector, in het bijzonder met bedrijfsjournalistiek – waarmee hij een aantal Belgische en Europese prijzen won. Hij is al jaar en dag nauw betrokken bij vonk, het netwerk voor interne communicatie en is er sinds najaar 2019 directeur. Sinds september 2021 is hij actief als zelfstandig communicatie-expert, schrijft hij geregeld in opdracht van Mediafin en geeft hij trainingen. Het is zijn missie om de waarde van (interne) communicatie als strategische hefboom voor organisaties onder de aandacht te brengen.

Prijs

Deze opleiding kost (excl. btw):

  • 395 euro voor leden van vonk
  • 495 euro voor niet-leden

 

Wil je deelnemen aan deze activiteit en ineens ook lid worden van vonk, dan kun je deelnemen tegen ledenprijs. Vink deze keuze aan in het inschrijvingsformulier. Meer weten over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen?

Wegbeschrijving

Deze opleiding vindt plaats bij Clemenspoort vzw
Adres: Overwale 3, 9000 Gent
Alle info over de bereikbaarheid van de Clemenspoort vind je hier.

Inschrijven

Voorwaarden
Minimaal 7, maximaal 12 deelnemers
Je kan kosteloos annuleren tot en met twee weken voor aanvang van de opleiding. Annuleer je na deze datum, dan ben je het volledige deelnamegeld verschuldigd. Een collega sturen in jouw plaats kan uiteraard en die aanpassing van de inschrijving is kosteloos. Check vook onze Algemene Voorwaarden.