Inspiratievoormiddag: Hoe kan je moeilijker bereikbare medewerkers toch informeren?

Terug naar overzicht

Organisatie

vonk en Kortom

Datum & uur

vrijdag 27 september 2024
Van 10:00u tot 12:30 u.

Locatie

Provinciehuis Antwerpen

Emotionele verbondenheid

“Het is slechts deels een probleem van kanalen maar vooral een kwestie van emotionele verbondenheid.” Dat was de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van de Provincie Antwerpen naar de behoeften van de medewerkers die wat ‘verder’ van de organisatie staan.

Op vrijdag 27 september luister je naar de lessen die Paul Hendrickx (directeur Marketing en Communicatie provincie Antwerpen) trok uit dit onderzoek. Vervolgens bespreek je, samen met jouw collega’s, de sterktes en leerpunten voor interne communicatie naar moeilijker bereikbare medewerkers in jouw organisatie.

Succesvolle interne communicatie naar iedere medewerker

In 2022 startte de Provincie Antwerpen een onderzoek rond interne communicatie met extra aandacht voor medewerkers die ‘verder’ van de provincie staan. Hoe bereik je die grote groep van collega’s tot ver voorbij de muren van het provinciehuis? Hoe zorg je ervoor dat alle collega’s ‘mee’ zijn? Binnen een superdiverse organisatie blijft succesvolle interne communicatie een uitdaging.

Tijdens deze inspiratievoormiddag staan ook ervaringsuitwisseling en netwerkvorming centraal. Leer hoe collega’s hun interne communicatie naar alle medewerkers aanpakken. Deze ervaringen bezorgen jou een massa praktijkgerichte tips waarmee je nadien meteen aan de slag kunt.

Inschrijven

Schrijf je in via de website van Kortom.

Programma

Onthaal met koffie
Verwelkoming
Hoe kan je moeilijker bereikbare medewerkers toch informeren?

In 2022 voerde de Provincie Antwerpen een onderzoek rond interne communicatie met extra aandacht voor medewerkers die ‘verder’ van de provincie staan. Paul Hendrickx (directeur Marketing en Communicatie provincie Antwerpen) vertelt welke lessen het provinciebestuur trok uit dit onderzoek.

Koffiepauze
Gespreksronde

We splitsen op in twee werkgroepen. Je bespreekt, samen met jouw collega’s, de sterktes en leerpunten voor interne communicatie naar deze moeilijker bereikbare medewerkers in jouw organisatie.

Broodjeslunch
Einde

Prijs

  • Leden van Kortom en Vonk-netwerk: € 35,00
  • Niet-leden: € 75,00

Wegbeschrijving

We zijn te gast in het Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22 in Antwerpen