Opleiding

Elke organisatie draait vierkant zonder de olie van een goede interne communicatie. Dat weet jij als hr- of communicatiemedewerker beter dan wie ook. Maar hoe pak je dat strategisch aan? Aan welke knoppen moet je draaien en waarom? In onze opleidingen krijg je de nodige inzichten om hiermee aan de slag te gaan.

Lid zijn van vonk, wat houdt dat in?

Kennis zit in het netwerk, daar zijn we bij vonk van overtuigd. Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, opleidingen volgen van experts in hun vakdomein en tweewekelijks op de hoogte gehouden worden van wat er leeft in ons vakgebied, het is maar een greep uit wat je mag verwachten van het lidmaatschap.

Over vonk

Academie voor Interne Communicatie 2023

Is jouw IC-carrière net begonnen? Of ben je het vak ingerold vanuit een andere functie en wil je nu wel eens weten of je goed bezig bent? De...
Lees meer

Aan de slag met het Strategisch Communicatie Frame

Heeft jouw organisatie een uitgeschreven communicatiestrategie? Zit jouw CEO of directiecomité met jou op dezelfde golflengte over wat jij als...
Lees meer

Hoe krijg je inzicht in je medewerkers via data?

Data zijn een bron aan informatie. Ze geven je een unieke inkijk in je organisatie, maar je moet natuurlijk weten waar ze te vinden zijn en hoe je ze...
Lees meer

Opleiding in de kijker

Heeft jouw organisatie een uitgeschreven communicatiestrategie? Zit jouw CEO of directiecomité met jou op dezelfde golflengte over wat jij als communicatieverantwoordelijke wil bereiken? De kans dat je op deze vragen ‘neen’ antwoordt, is behoorlijk groot.

Maar op fundamentele vragen zoals ‘waarom doen we dit’, ‘wat willen we bereiken’, ‘wat zijn onze communicatie-uitdagingen’, hebben we vaak geen antwoord. Het is ook best lastig om met jouw CEO of directiecomité hierover in gesprek te gaan.

Om dit gesprek te faciliteren heeft prof. emeritus Betteke van Ruler het Strategisch Communicatie Frame ontwikkelt. Het nodigt uit om de juiste vragen te stellen en met de stakeholders binnen jouw organisatie in gesprek te gaan over wat je wil en kan bereiken.

Tijdens de training 'Aan de slag met het Strategisch Commmunicatie Frame' leer je het Frame kennen en vul je in kleine groepjes stapsgewijs de verschillende bouwstenen van het Frame in.

Meer weten over de opleiding?