Storylistening: ervaar de kracht van luisteren naar verhalen uit de onderstroom in communicatie en transitie.

Terug naar overzicht

Organisatie

Lili Matthijs

Datum & uur

Maandag 9 september 2024
Van 9:30u tot 16:30u. Onthaal vanaf 9:00u

Locatie

Gent

Heb je inzicht nodig in wat mensen beweegt of juist op hun plek houdt in een organisatie of in hun werk? Om te helpen interventies te ontwikkelen die wél werken en transities soepeler laten verlopen? Of wil je content kunnen creëren die ráákt? De training geeft je dat haarscherpe inzicht én helpt je om inspirerende authentieke verhalen op het spoor te komen.

Tijdens een live dag op 9 september krijg je alle handvatten om andere vragen te stellen, anders te luisteren, mensen ‘op verhaal te laten komen’ en in die verhalen patronen te ontdekken.

Deze training is speciaal voor communicatieprofessionals en contentmanagers

 • die verhalen willen inzetten in interne en externe communicatie,
 • die leiders en HR willen ondersteunen bij transities om zo te voorkomen dat transities vastlopen of vertragen.
 • die verhalen willen inzetten om te veranderen vanuit verbinding of om een spiegel voor te houden die toont wat er nodig is om beweging te creëren.

Programma

 • Je krijgt inzicht in wat een verhaal is en waarom en hoe verhalen werken.
 • Je leert anderen én jezelf op verhaal te laten komen.
 • Je leert hoe je deze verhalen gericht verzamelt, hun betekenis doorgrondt en kunt doorvertalen naar inspirerende content of daarin patronen kunt ontdekken. Zulke patronen laten zien hoe mensen een bepaalde situatie ervaren en wat er dus nodig is om een transitie soepeler te laten verlopen.

Tijdens een live dag gaan we aan de slag met theorie en praktische oefeningen.

Daarna ga je aan de hand van een opdracht zelf aan de slag in jouw eigen werkpraktijk. Voor wie dat wenst, is hiervoor een extra  (online) moment van 2u op… om de ervaringen die je daarbij opdoet, te bespreken.

Met welk resultaat?

 • Afhankelijk van je rol kun je organisatievraagstukken anders bekijken en mensen gemakkelijker mee nemen in een beweging of content schrijven die raakt en aankomt
 • Je kunt verhalen inzetten in interne/externe communicatie en dialoog.
 • Je kunt betekenisgeven met verhalen, bijvoorbeeld om kernwaarden, visies en andere abstracties te laden.
 • Je vergroot je effectiviteit door zichtbaar te kunnen maken wat voor anderen vaak verborgen blijft.

 

Deze opleiding werkt op vaardigheden voor activiteiten in het tweede kwadrant van het communicatiekwadrantenmodel. Meer weten over dit model?

Trainer

Lili Matthijs

De training wordt verzorgd door Lili Matthijs, eigenaar van Different Views en Luisterportret. Different Views brengt stemmen samen via dialoog en verhalen.

Lili is gecertificeerd StoryPractitioner. Haar opgedane expertise in storypractitionersvaardigheden combineert ze met haar werk als coach, trainer en sociaal bemiddelaar.  Haar talent ligt in het verbinden van mensen, hen meekrijgen en op verhaal brengen om tot de essentie te komen. Ze weet dit in eenvoudige en behapbare taal te vertalen.

Prijs

Deze opleiding kost (excl. btw):

 • 395 euro voor leden van vonk
 • 495 euro voor niet-leden

 

Wil je deelnemen aan deze activiteit en ineens ook lid worden van vonk, dan kun je deelnemen tegen ledenprijs. Vink deze keuze aan in het inschrijvingsformulier. Meer weten over het vonk-lidmaatschap en wat dat voor jou kan betekenen? Klik hier.

Wegbeschrijving

Lange Kruisstraat 31, 9000 Gent

Vanaf het station Gent Sint-Pieters neem je Tram 3 (Gentbrugge Moscou) tot halte ‘Koophandelsplein (Zonnestraat)’. Van daar is het nog 3 minuten wandelen.

Kom je met de auto, parkeer dan best in Parking Zuid. Van daar is het nog 10 minuten wandelen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 26 augustus 2024