Versterk je organisatie: strategische data-analyse voor interne communicatie

Terug naar overzicht

Organisatie

Jeroen Naudts

Datum & uur

5 november 2024
Onthaal vanaf 9u. We starten stipt om 9u30 tot 16u30

Locatie

Brussel

Data en analytics zijn een belangrijke bron om als interne communicatie professional vinger aan de pols te houden. Ze geven je een unieke inkijk in je organisatie, maar je moet natuurlijk weten waar ze te vinden zijn en hoe je ze kan interpreteren. Tijdens deze training leer je welke data en analytics relevant zijn en hoe je ze verzamelt en interpreteert. Zo kan je pijnpunten opsporen, successen aantonen en evoluties in kaart brengen alsook jouw organisatie beter begrijpen.

 

Wat leer je tijdens deze sessie?

 

  • Wat zijn belangrijke data en analytics voor interne communicatie? Denk hierbij aan o.a. analytics van een intranet, Microsoft Teams, digitale nieuwsbrief. Maar ook onboarding en exitgesprekken.
  • Hoe ga je deze data analyseren en hier waardevolle inzichten uithalen?
  • Je krijgt ook handvaten om ethisch aan de slag te gaan met deze data.
  • Je leert ook hoe je via data kan evolueren naar ‘continuous listening’ binnen jouw organisatie.

 

Tijdens deze sessie maken we de theorie meteen ook concreet en duiken we in jouw realiteit. Met welke methodologiën kan je aan de slag in jouw organisatie en hoe je daar juist aan begint, daar sleutel je aan tijdens de interactieve namiddag. Daarvoor mag je jouw analytics bezorgen aan de trainer zodat we het zo praktisch mogelijk kunnen maken voor jou.

Deze opleiding werkt op vaardigheden uit het vierde kwadrant van het communicatiekwadrantenmodel. Meer weten over dit model?

Trainer

Jeroen Naudts

Jeroen Naudts is managing partner bij Starfish Consultancy en co-auteur van het boek Reinventing HR-Data.  Daarnaast geeft hij regelmatig trainings over HR-data, interne communicatie en change communicatie bij Starfish, maar evengoed bij vonk, NCOI, Agoria en Kortom.

Wegbeschrijving

Deze training vindt plaats bij The Oval Office, Havenlaan 86C B15, in 1000 Brussel (site Tour&Taxis).

Elke weekdag is er van 05.30 uur tot 22.00 uur een gratis pendeldienst beschikbaar vanaf het station Brussel-Noord. Elke 5 à 10 minuten rijdt er een shuttledienst heen en weer van het station Brussel-Noord (onder het station) naar de locatie van Tour & Taxis.

Alle info over de bereikbaarheid van de site vind je hier.

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 22 oktober 2024