Vonk wakkert het vuur van interne communicatie aan met nieuwe website

Collega’s in het communicatievakgebied met elkaar connecteren en Belgische organisaties warm maken voor interne communicatie, dat is sinds jaar en dag de missie van vonk. Om zijn rol als competentiecentrum voor interne communicatie waar te maken, pakt vonk nu uit met een nieuwe website.

Terug naar overzicht

“Daar vinden onze leden een overzicht van het opleidingsaanbod, events en content om interne communicatie in te zetten in hun organisatie als hefboom voor betere bedrijfsbeslissingen”, aldus Kathleen De Smedt, voorzitter van vonk. “Interne communicatie is meer dan ooit een game changer voor bedrijven en organisaties en een hefboom om de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers te verhogen. vonk is de kennis- en inspiratiepartner voor iedereen die meer impact wil creëren dankzij interne communicatie.”

Interne comms strategisch inzetten

Internecommunicatieprofessionals moeten beter dan ooit gewapend zijn om met de druk en uitdagingen in moderne organisaties om te gaan. “De focus ligt vandaag nog vaak te veel op informeren, terwijl interne communicatie veel meer is dan dat” zegt Erwin Van Overloop, directeur van vonk. “Het is een samenspel van inspireren, betekenis geven en dialoog creëren. In plaats van een louter uitvoerende rol op te nemen, moet de internecommunicatiespecialist als strategisch adviseur het pad effenen naar betere beslissingen voor het bedrijf en al zijn medewerkers.”

Aanbod rond 3 pijlers

Vonk wil het ijzer smeden wanneer het heet is en pakt uit met een divers aanbod aan initiatieven en content rond 3 pijlers. Alle pijlers dienen hetzelfde doel: Belgische organisaties bewustmaken van het belang en de mogelijkheden van interne communicatie, en hen ook concreet aan het werk zetten.


 

Pijler 1 – Connecteren

vonk stimuleert netwerking en kennisdeling en biedt communicatiespecialisten een platform om elkaar live en online te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Pijler 2 – Groeien

vonk organiseert online, live en hybride opleidingen en trainingen en geeft iedereen die te maken krijgt met interne communicatie de nodige handvaten om impact te hebben op de betrokkenheid van medewerkers en om de onderlinge verbinding te stimuleren.

Pijler 3 – Exploreren

vonk houdt de vinger aan de pols van nieuwe trends en tools door middel van eigen en gecureerde content, die het deelt via zijn kanalen – in de eerste plaats de website. Daarnaast onderzoekt het – samen met andere stakeholders in het werkveld – concrete en actuele vraagstukken rond (interne) communicatie.


 

Nieuwe website

Sinds kort is het volledige aanbod van vonk te vinden op de gloednieuwe website. “Die straalt uit wie we zijn en waar we voor staan”, vertelt Erwin. “De nieuwe site wordt dé bestemming voor iedereen die gepassioneerd is door interne communicatie. Leden kunnen er terecht voor allerlei praktische en exclusieve content, van blogs en checklists tot stappenplannen en rapporten, maar ook voor een duidelijk overzicht van onze opleidingen en events.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Vacature: Head of Corporate Communication

SERIS Security is op zoek naar een visionaire Head of Corporate Communication om de communicatiestrategieën, waaronder interne en externe...
Lees meer

Vacature: Corporate Communications Specialist

Om haar missie en continue groei te ondersteunen, zoekt SERIS Security een zeer bekwame Corporate Communications Expert om haar dynamisch team te...
Lees meer