Ontdek de trends die de grenzen van interne communicatie verleggen op het vonkcongres 2024

Op 16 oktober 2024 vindt het vonkcongres plaats, dé gelegenheid om te ontdekken hoe je interne communicatie naar een hoger niveau kunt tillen.

Terug naar overzicht

In de huidige dynamische economische en maatschappelijke context verwachten organisaties steeds meer van hun communicatieafdelingen. Ze moeten niet alleen uitstekende uitvoerders zijn, maar ook strategisch meedenken en effectief bijdragen aan de toekomst van de organisatie. Tijdens het congres duiken we dieper in deze uitdagingen en zoeken we naar antwoorden op prangende vragen.

De kracht van interne communicatie

Het belang van interne communicatie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Organisaties verwachten dat communicatieafdelingen niet alleen informatieve, maar ook strategische en verbindende rollen op zich nemen. Dit betekent dat communicatiespecialisten niet alleen moeten zorgen voor een vloeiende en tijdige informatiestroom, maar ook moeten bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie door middel van lange termijn plannen en veranderingstrajecten.

Thema’s en vragen die aan bod komen

Het vonkcongres richt zich op een aantal cruciale vragen die elke interne communicatiespecialist zich zou moeten stellen:
– Hoe kun je interne communicatie in jouw organisatie naar een hoger niveau tillen?
– Hoe zorg je ervoor dat de strategie gedragen wordt door alle medewerkers?
– Hoe maak je van je medewerkers ambassadeurs die positief bijdragen aan de employer branding?
– Wat zijn de evoluties in interne digitale communicatie en hoe beïnvloeden die de medewerkerservaring?

Elke vraag wordt beantwoord door een vooraanstaand expert met een inspirerende keynote, gevolgd door een case study of een panelgesprek met ervaringsdeskundigen. Dit biedt niet alleen theoretische inzichten, maar ook praktische kennis en toepasbare strategieën.

Evoluties in interne digitale communicatie

Een belangrijke trend die tijdens het congres besproken zal worden, is de evolutie van interne digitale communicatie. In een tijd waarin hybride werken steeds meer de norm wordt, speelt digitale communicatie een cruciale rol in het verbinden van medewerkers. Het effectief inzetten van digitale tools kan de medewerkerservaring aanzienlijk verbeteren, wat leidt tot hogere productiviteit en tevredenheid.

Verbind en inspireer

Het vonkcongres biedt een unieke kans om te netwerken met collega’s en te leren van vooraanstaande (inter)nationale experts. De inzichten die je hier opdoet, kunnen je helpen om jouw interne communicatie naar een strategisch hoger niveau te tillen en een echte businesspartner voor je organisatie te worden.

Mis deze kans niet om geïnspireerd te raken, kennis te delen en samen te werken aan een toekomst waarin interne communicatie een sleutelrol speelt in het succes van jouw organisatie. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe je écht het verschil kunt maken.

Praktische informatie

– Datum: 16 oktober 2024
– Locatie: KAVA Congres Centrum in Antwerpen
– Inschrijven: via deze link.

Zorg dat je erbij bent en draag bij aan de toekomst van interne communicatie!

 

 

Dit was het congres vorig jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Take 10: “We moeten de balans vinden tussen de digitale en humane connectie”

In deze episode van Take 10 praten we met Kathleen De Smedt, corporate communicatieverantwoordelijke bij Milcobel en voorzitter van...
Lees meer

Vacature: Internal Communication Manager

Ontex is een toonaangevende internationale aanbieder van wegwerphygiëneoplossingen voor alle generaties. Om hun Global Communications team te...
Lees meer