3 redenen om visuals te gebruiken in je volgende presentatie

Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden. Maar is visuele ondersteuning tijdens een presentatie écht zo belangrijk? Zeker wel!

Terug naar overzicht

Met beeldmateriaal til je je presentatie op verschillende manieren naar een hoger niveau. Onze partner Xiwa somt er 3 op.

 

1. Sfeer scheppen

Een belangrijk onderdeel van presenteren is emotie opwekken en mensen tot iets aanzetten. Met een goed gekozen beeld of video laat je een grotere impact na en kan je je publiek helemaal meetrekken in je verhaal. Bovendien blijft de boodschap ook langer hangen.

 

2. Focus scherpstellen

Volzinnen of tekstblokken op je slides zetten? Doe je beter niet. Ze leiden je publiek af en zetten je ertoe aan om je slides af te lezen. Vervang ze daarom door pictogrammen. Zo hou je de aandacht beter vast en zijn je slides ook een pak overzichtelijker.

 

Don’t overdo it

Een slide met 10 afbeeldingen is even druk en overladen als een slide vol volzinnen. Wil je toch veel afbeeldingen gebruiken, kies dan de juiste animaties om het geheel luchtig te houden.

 

3. Data visualiseren

Je presentatie onderbouwen met data is altijd een goed idee – als je die data gestructureerd weergeeft, tenminste. Naast tabellen heb je in PowerPoint ook grafieken en figuren ter beschikking. Zo kan je publiek vlot en in één oogopslag cijfers interpreteren.

Lang verhaal kort: met beelden trek je sneller de aandacht van je publiek en hou je die ook beter vast. Mensen vatten de boodschap vlotter en onthouden ze langer als je naast tekst ook beelden of video in je presentatie gebruikt.