Voorjaarsvonk 24: Word die impactvolle expert!

Terug naar overzicht

Organisatie

vonk

Datum & uur

Woensdag 27 maart 2024
Van 8:30u tot 18:00

Locatie

Congrescentrum Lamot Mechelen

Op 27 maart kan je in het congrescentrum Lamot in Mechelen terecht voor de Voorjaarsvonk ‘24. Deze editie staat volledig in het teken van het versterken van onze rol als interne communicatieprofessionals.  Word – samen met ons – die expert met impact.

De dag is opgebouwd rond vier keynote sessies, telkens gevolgd door een rondetafelgesprek. In dat gesprek ga je met collega’s dieper in op wat je gehoord en geleerd hebt en delen we inzichten over onze rol en toegevoegde waarde.

 

 

Programma

Onthaal
Koffie met enkele gesprekskickstarters
Welkom door Kathleen De Smedt, voorzitter van vonk
Martine Vandriessche – Het kwadrantenmodel: waar positioneer je interne communicatie en welke competenties heb je daarbij nodig?

Aan de hand van het kwadrantmodel nodigt Martine jullie uit om kritisch na te denken over wat je vandaag doet én vooral (nog) niet doet. Haar keynote zal je inspireren om jouw ontwikkelingsplannen onder de loep te nemen en te zoeken naar die opleidingen die je helpen jouw carrièredoelen te behalen.

Rondetafel - Waar sta ik in het kwadrant? Wat neem ik hieruit mee?
Koffie pauze
Wil Michels – Wat levert een communicatiestrategie mij op?

In zijn keynote daagt Wil ons uit om na te denken over het belang van een communicatiestrategie, het formuleren en delen ervan en wat het ons oplevert.  Een taak die we – zoals gebleken uit cijferonderzoek door Eric Goubin – nog te weinig vervolledigen.

Rondetafel – hoe ga jij communicatiestrategie vanaf nu implementeren.
Broodjeslunch
Lili Matthijs - Zet storylistening en storytelling in om meer verbinding, communitygevoel en intern ambassadeurschap in jouw organisatie te krijgen.

In haar keynote leer jij hoe je met storylistening en storytelling de onderstroom in jouw organisatie leert kennen, hoe je die kennis kan inzetten om mensen te verbinden, ze in beweging te brengen, ze te inspireren, een houvast en duidelijke richting te geven.

Rondetafel - Welke tip kreeg ik om verbinding te stimuleren?
Koffiepauze
Cyriel Kortleven - Verhoog de slaagkans van verandertrajecten.

Cyriel Kortleven reikt ons de handvaten aan om de slaagkans van verandertrajecten – zowel persoonlijk als op organisatieniveau – te verhogen. Ontdek de ‘Brainflix’-metafoor, krijg inzicht in het onderbewuste bij besluitvorming en ga aan de slag met enkele eenvoudige principes om gewenst gedrag te bevorderen.

Rondetafel- Wat is mijn ervaring met verandertrajecten?
Erwin Van Overloop, directeur van vonk sluit af met kort overzicht van de opleidingen en events in 2024.
We heffen samen het glas op een geslaagde dag en praten nog gezellig na met onze collega’s.

Sprekers

Martine Vandriessche

Martine Vandriessche is een ervaren rot in het communicatievak. Als directeur van het toenmalige BVic ontwikkelde ze het communicatiekwadrant waarin ze de vier pijlers beschreef die de rol en functie van interne communicatie bepalen.

Wil Michels

Wil Michels is een gevierd auteur uit Nederland. Bekend zijn vooral het ‘Communicatie Handboek’, het ‘Communicatiemodel compact’, ‘Communicatiestrategie en Fanstrategie’. Zijn inspirerende, interactieve workshops over creatief denken en communicatiestrategie maken van hem een veelgevraagde spreker.

Lili Matthijs

Lili Matthijs is van kindsbeen af met verhalen bezig. Professioneel maakte ze radionieuwsverhalen en – bij HR Square – schreef ze jarenlang artikels gebaseerd op de vele gesprekken die ze voerde. Vandaag is ze zaakvoerster van Different Views dat via storytelling en de dialoog problemen en uitdagingen wil aanpakken bij individuen en teams.  Haar talent ligt in het verbinden van mensen, hen meekrijgen en op verhaal brengen om tot de essentie te komen.

Cyriel Kortleven

Cyriel Kortleven maakte wereldwijd naam met zijn boek ‘Change Mindset’ en wist honderden bedrijven wereldwijd te inspireren om verandering echt te doen werken.

Prijs

Leden van vonk betalen €250 excl BTW

Niet leden van vonk betalen €350 excl BTW

 

Wegbeschrijving

Lamot

Van Beethovenstraat 810

2800 Mechelen

Inschrijven